top of page
AirBrush_20210722144037_edited.jpg

Wat is microneedling? 

Deze behandeling stimuleert bindweefselvezels, elastine & de collageenaanmaak van je huid.

De pen heeft 16 of 36 ultrafijne micronaalden van chirurgisch staal die tijdens de behandeling minuscule prikjes aanbrengen in je huid. De high quality naaldjes zijn minuscuul en de naaldlengte is instelbaar zodat er zeer precies en comfortabel gewerkt kan worden. Met microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Je huid heeft immers de natuurlijke reflex om zich te herstellen en dus te vernieuwen. De lichte ontstekingsreactie van de huid geeft de aanmaak van jouw eigen collageen een boost. En dat kostbare collageen is precies wat zorgt voor een mooie, gezonde en stralende teint. 

 

Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. 

Microneedling is wereldwijd één van de meest geboekte behandelingen in het schoonheidsinstituut voor klanten die meer willen bereiken op gebied van huidverbetering/huidverjonging.

WAT IS HET RESULTAAT? 
-  Herstelde en vernieuwde huid
- Zichtbaar vervaagde lijntjes en rimpels

– Algemene anti-aging
– Stevige en veerkrachtige huid
– Een gezonde en frisse huid
– Fijnere poriën
– Verbeterde huidtextuur 

- Vermindering van acnelittekens

- Vermindering van pigmentvlekken

- Werkstoffen worden nog beter opgenomen

* Microneedling kan ook ingezet worden om de algehele huidteint te verbeteren.

BEHANDELING

Voor een optimaal resultaat raden we een kuur aan met de Glowpen. Een kuur bestaat uit 4 sessies, met 1 sessie om de 2 weken.

IS DEZE BEHANDELING GESCHIKT VOOR IEDEREEN?

Niet voor iedereen. We raden aan om voor de aanvang van een kuur een afspraak te maken voor een intake gesprek. Daarbij krijg je uitgebreide informatie over de behandeling en nazorg , vult u de vragenlijst in en gaan we na of je huidtype in aanmerking komt voor microneedling.

WANNEER KOMT IEMAND NIET IN AANMERKING?

  • Bij actieve acne/herpes

  • Bij een zeer gevoelige, couperose huid

  • Bij personen met huidkanker 

  • Bij gebruik van Roaccutane (of korter dan 6 maanden geleden gestopt zijn)

  • Bij personen met een allergie voor roestvrijstaal

  • Bij zwangerschap of vrouwen die borstvoeding geven

DOET DE BEHANDELING PIJN?

Tijdens de behandeling voel je een lichte scherpe pijn maar het is zeker draaglijk doordat het snel en efficiënt gebeurt. Afhankelijk van de zone op je gezicht, kan de huid op sommige plekken wat gevoeliger zijn tijdens de behandeling. Het is volkomen normaal dat er tijdens de behandeling kleine puntbloedinkjes ontstaan ,deze puntbloedinkjes zorgen voor een optimaal huidherstel. Na de behandeling zijn deze verdwenen. Voorafgaand wordt de huid uiteraard goed voorbereid, gereinigd en gedesinfecteerd  

Na de behandeling ziet je huid er wat rood is maar dit is heel normaal. Na 24u is dit helemaal verdwenen.

* BELANGRIJK 

Gebruik een 3-tal dagen voor je behandeling ook geen Retinol (Vit A producten- of AHA/ BHA producten.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Voor een optimaal resultaat werken we in kuurverband.

Dit is verschillend per huidtype en indicatie. Een gemiddelde kuur bestaat uit 3 tot 6 behandelingen.

Bij Blend By Steffi maken we een persoonlijke analyse om te bepalen wat uw huid nodig heeft.

Het natuurlijke herstelproces van de huid is een proces dat in fasen verloopt. Om deze reden duurt het even voordat het eerste resultaat zichtbaar is. Na gemiddeld vier weken zie je een huidverbetering in de teint en je huid voelt zachter aan. De opbouw van het collageen in de huid is een geleidelijk proces en werkt nog maanden door. Het uiteindelijke resultaat, een gladdere, stevigere en egale huid, zal na ongeveer na 4 tot 6 maanden zichtbaar zijn

.

Vergoeding

Als de GLOWPEN wordt ingezet bij de behandeling van (acne) littekens in het gezicht wordt dit in sommige gevallen gedeeltelijk vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar!

Kom je voor huidverjonging dan zijn soms 3 behandelingen al voldoende. We laten de huid ook enkele maanden rusten en kijken daarna of er al dan niet nog behandelingen moeten bijkomen.

HOELANG HEB IK BAAT BIJ DEZE BEHANDELING?

Na elke behandeling ziet uw huid er duidelijk mooier en gezonder uit.

Doordat we door microneedling de dieper gelegen huidlagen gaan stimuleren is het resultaat ook langdurig en duurzaam. Wanneer we op het verminderen van bv acnelittekens gaan werken is het resultaat zelfs blijvend. Komt u voor anti-aging (fijne lijntjes en rimpels) kunt u naar believen de behandeling blijven onderhouden om de resultaten te verlengen. Ik kan u aanraden om na de zoveel tijd ( na een kuur) een losse behandeling microneedling in te plannen om de resultaten te blijven behouden. 

bottom of page