top of page
iStock-1173074924-2048x1365.jpg

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde dat al eeuwen oud is en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie is gebaseerd op het gebruik van etherische/essentiële oliën van o.a. kruiden, bloemen en plantendelen. Zoals de naam al zegt, is het een olie die de essentie van een plant bevat.

Het wordt vooral ingezet voor mentale of lichamelijke klachten. Doordat onze reukreceptoren rechtstreeks in contact staan met het emotionele geheugencentrum hebben essentiële oliën direct invloed op onze hersenen en dus op onze gemoedstoestand.

Invloed van essentiële oliën op ons welzijn

Bij het gebruik van de olie komt de geur direct binnen via het limbisch systeem. Ook wel ons emotionele brein genoemd, dat net wat sneller reageert dan de neo-cortex, waar onze rationele en analytische gedachtes gevormd worden. Dit is waarom een geur gekoppeld aan een bijzondere herinnering jaren later nog net zo’n sterke emotie op kan roepen.

.

Het limbisch systeem heeft een directe verbinding met je zenuwstelsel, dat vervolgens signalen doorgeeft aan je organen en de rest van je lichaam.

Op deze manier gaat de werking van de essentiële olie op je gemoedstoestand voorbij aan het rationele brein en heeft het een direct effect op je welzijn. De essentiële olie geeft meteen een kalmerend, opwekkend of euforisch effect op je lichaam en geest.

Verschillende toepassingen

Aromatherapie kan op diverse wijze worden toegepast. Via de luchtwegen (verdampen door geurverplaatsing in de ruimte, op de huid , op handdoeken, in bad, op een zakdoek onder je hoofdkussen,..) 

Voor wie?

Aromatherapie is goed voor ieders welzijn en het heeft een helend effect op verschillende lichamelijke en psychologische aandoeningen. 

(stress, angstaanvallen, depressieve gevoelens, hoofdpijn, huidproblemen, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, spier en gewrichtspijnen,..) Daarnaast verhoogt aromatherapie het energieniveau en versterkt het immuunsysteem.)

* Tijdens onze behandelingen wordt steeds gevraagd of men zwanger is omdat bepaalde etherische oliën best niet gebruikt worden gedurende de zwangerschap.

* Aromatherapie vervangt geen medisch advies of behandeling van de arts enkel ter bijkomende ondersteuning.

Aromatherapeutische lichaamsmassage:

Onze aromatherapeutische lichaamsmassage is een pure ontspannende lichaamsmassage waarbij 100% natuurlijke etherische oliën van Lakshmi worden toegevoegd aan een basisolie.

Tijdens deze lichaamsmassage wordt ook gebruik gemaakt van warme handdoeken die tijdens de massage je lichaam heerlijk warm houden.

Voor de behandeling wordt er een intake gesprek voorzien zodat we de meest geschikte olie bij jou kunnen toepassen. De massage zal je nadien nieuwe energie geven en geeft een uiterst ontspannen gevoel.

Tip:

Na de lichaamsmassage moet men voldoende water drinken, dit omdat er tijdens de massage allerlei afvalstoffen vrijkomen. Deze afvalstoffen worden door de lymfebanen in het lichaam afgevoerd. Het drinken van water helpt de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit ons lichaam. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken om hoofdpijn te vermijden.

bottom of page