top of page

Holistic Pulsing

The Power of Softness

Holistic Pulsing wordt gezien als een methode om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Wat is holistic pulsing?

Holistic Pulsing (HP) - The Power of Softness is een holistische helende techniek en een levensbenadering die op elke leeftijd en voor elke aandoening gunstig is - om de gezondheid te verbeteren, om fysieke of psychologische problemen te verlichten, om relaties te verbeteren, om zelfontdekking toe te staan en om de kwaliteit van leven op elk niveau te verbeteren.
Holistic pulsing werd geïntroduceerd door de osteopaat en natuurarts Tovi Browning. Holistic pulsing is een vorm van massage die zowel geestelijk als lichamelijk diep inwerkt. Het is een soort massage 
waarbij je lichaam door wiegen en stretchen in beweging wordt gebracht. Door de ‘stroming’ die zo in je lichaam ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades en deze waar mogelijk loslaten. 

Hoe gaat holistic pulsing in zijn werk?

Wanneer je voor een behandeling holistic pulsing komt starten we kort met een intake gesprek. Na het inleidend gesprek is het de bedoeling dat je gekleed op de massagebank gaat liggen. Door de verschillende technieken toe te passen wordt het lichaam uitgenodigd om spanningen los te laten. 
Het lichaam wordt door de verschillende manieren van pulsen in beweging gebracht. Als we ervan uitgaan dat ons lichaam voor ongeveer 75% uit vloeistof (water) bestaat dan komt deze vloeistof door de constant wiegende, ritmische bewegingen in het hele lichaam tot op celniveau in beweging.
Het wordt aangeraden om in gemakkelijke, losse kledij te komen.
Voor holistic pulsing sessie mag je zo'n 60 minuten rekenen waarbij zowel de voor als de achterkant wordt behandeld.

Voor wie dient holistic pulsing?
Holistic pulsing kan voor iedereen dienen die te maken heeft met
langdurig stress, voor mensen die hun gevoelens hebben verdrongen, vermoeidheid en voor veelvoorkomende klachten zoals; hoofdpijn, rugpijn en andere spierpijnen. Het is uiterst effectief voor de behandeling van kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen die behoefte hebben aan revalidatie

bottom of page